Комунальники приготували "сюрприз" на Новий рік для деяких українців. З 1 січня зростуть тарифи на популярну комунальну послугу. Про це повідомляє telegram-канал OBUKHIVFIRST.

В Україні продовжує діяти мораторій на підвищення комуналки, проте він поширюється не на всі послуги. Так, місцева влада може приймати рішення щодо подорожчання окремих комунальних послуг.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Наприклад, в Обухові Київської області комунальники повідомили про подорожчання послуг з управління багатоквартирним будинком. Такий крок пояснили збільшенням кошторису витрат на утримання будинку та прибудинкової території. Нові тарифи набудуть чинності вже з 1 січня 2024 року.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Як зміняться тарифи:

  • прибирання прибудинкової території подорожчає на 0,07 грн/м2;
  • прибирання приміщень загального користування – на 0,06 грн/м2
  • придбання електроенергії для освітлення місць загального користування стане дорожчим на 0,10 грн/м2
  • за ліквідацію аварій внутрішньобудинкових систем доведеться платити більше на 0,25 грн/м2.

Загалом тарифи на послуги управління багатоквартирним будинком складуть 5,21 грн/м2 для мешканців перших поверхів і 6,23 грн/м2 для всіх, хто живе вище першого поверху.

Підвищення тарифів. Фото: скрін telegram
Підвищення тарифів. Фото: скрін telegram

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стає дорожчим за золото: в Україні збираються підняти тарифи на воду аж у два рази.

Також наш портал інформував, без підвищення на 15% не обійтися? Якими будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.

Крім того, ми писали, платежі більше не будуть причиною ваших сліз: у YASNO запропонували рішення, як платити менше.