Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важливі новини щодо державної допомоги на оплату ЖКП.

Відомо, що минулого опалювального сезону українці отримували в середньому по 1600 грн субсидій. Проте вже цього сезону розмір допомоги може зрости, це якщо враховувати зростання тарифів на світ.

На цей раз наші читачі дізнаються, якими, згідно з рішенням уряду, в Україні будуть пільги та субсидії на тверде паливо у грудні.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, згідно з ухваленим рішенням Кабміну, нормативи опалення на зимовий сезон 2023-2024 зростуть приблизно в 4 рази і складуть для надання субсидії:

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

- на вугілля – 2,23 тонни;

- на дрова – 7,41 тонни.

Тепер житлові субсидії та пільги відшкодують більшу частину витрат на придбання твердого палива. Розмір субсидії для купівлі палива розраховується в індивідуальному порядку кожної сім'ї залежно від доходів.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Для визначення розміру субсидії на паливо цього року не потрібно окремо звертатися до ПФУ.

Так, якщо сім'ї вже призначено субсидію на купівлю пічного палива, нові виплати будуть перераховані автоматично. Але одержувачам доведеться дати згоду Пенсійному фонду України (ПФУ) на передачу даних міжнародним партнерам.

Нагадаємо, гроші чи речі на кілька місяців: сім'ям з дітьми надають необхідну допомогу.

Раніше повідомлялося, стосується всіх, хто користується газом: комунальники звернули увагу на поломку, яка може коштувати життя.

Також, ждіть доплати у грудні: хто з пенсіонерів отримає підвищення наприкінці року.