Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок, є дуже важлива інформація щодо пільг та субсидій.

Громадянам розповіли про соціальні норми житла, в межах яких надається пільга, а також соціальні нормативи споживання житлово-комунальних послуг, витрати на керування багатоквартирним будинком.

Про це стало відомо завдяки інформації від фахівців ГУ Пенсійного фонду України в Донецькій області у мережі Facebook.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Соціальні норми житла, в межах яких надається пільга, а також соціальні нормативи споживання житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком визначено постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року № 409 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування" (зі змінами).

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Оплата житлової послуги (послуги з управління багатоквартирним будинком) 21 кв. м загальної площі на одну особу та додатково 10,5 кв. м на сім'ю.

Наприклад: сім'я пільговика складається з трьох осіб. Соціальна норма на сім'ю: 21+21+21+21+10,5=73,5 кв. м.

Коли фактична площа житла (квартири) менша, застосовується фактична площа.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Оплата комунальної послуги (послуги з постачання теплової енергії, електроенергії, газу для опалення житла) 21 кв. м опалювальної площі на одну особу та додатково 10,5 кв. м на сім'ю.

Для сімей ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань, які перебувають лише з непрацездатних осіб, у разі використання природного газу для індивідуального опалення зазначена норма становить 42 кв. м опалювальної площі на одну особу, яка має право на знижку, та додатково 21 кв. м на сім'ю.

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

Як подати заяву про призначення житлової субсидії чи пільги на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua.

https://cutt.ly/74N3GQt.

Нагадаємо, має знати кожен: які медичні послуги можна отримати безкоштовно.

Раніше повідомлялося, до 100% знижки на світло, газ та опалення: хто може оформити.

Також, очікувати індексації не доведеться: деякі пенсіонери отримають підвищені виплати.