Енергетики нагадали споживачам про важливу процедуру, ігнорування якої може призвести до проблем із платіжками за електроенергію. Про це йдеться на facebook-сторінці "Харківобленерго".

Стартував період передачі показників лічильників електроенергії. Споживачі повинні передавати дані протягом періоду, який починається за два календарні дні до кінця розрахункового місяця і закінчується на третій календарний день наступного розрахункового періоду.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Так, ті, хто не встигне виконати процедуру з 29 листопада до 3 грудня, можуть отримати платіжки, розраховані на основі середньодобового споживання. Отже, споживач може переплатити.

"АТ “Харківобленерго” нагадує споживачам про необхідність вчасно передавати дані приладів обліку. Адже якщо цього не зробити, платіжки будуть розраховані на основі середньодобового, а не фактичного споживання", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Для зручності обленерго по всій Україні приймають показники лічильників через онлайн-сервіси, так і контакт-центри.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переплатили, але опинилися в боржниках: у YASNO здивували "фантастичною" арифметикою.

Також наш портал інформував, чому бувають короткочасні відключення світла і чи це впливає на роботу приладів: українцям розкрили правду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, передають дані колекторам, щоб вибити борги з пенсіонерів: українка розповіла всю правду про компанію "Yasno".