В деяких областях, ВПО можуть отримати грошову допомогу. В рамках проєкту "Надання невідкладної допомоги для підготовки до майбутньої зими, постраждалим від війни ОТГ на звільнених територіях" жителі 4 областей зможуть розраховувати на грошову допомогу.

Грошова допомога буде направлена на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб. Про це пише видання "На пенсії".

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Грошова допомога зможе покрити вартість оренди житла та оплату комунальних послуг впродовж 6 місяців. Домогосподарства, які мають в планах переїзд на нове житло, можуть отримати 5 тисяч гривень. Цю суму також можна використовувати на пошуки житла, переїзд, та всі дії, які будуть пов’язані з пошуком нового помешкання.

Нову грошову допомогу можуть отримати переселенці, які проживають у таких областях України: Львівська, Івано-Франківська, Вінницька, Житомирська.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Вимоги до отримувачів допомоги

Домогосподарства повинні складатися не менш ніж з 3 людей, які постраждали від російської агресії, та мають мати статус ВПО. Це можуть бути громадяни, які проживали на територіях, де велись активні бойові дії, громадяни, які проживали на тимчасово окупованих територіях, яким загрожує виселення з того житла, де вони наразі проживають.

Статус ВПО, фото dnipro.tv
Статус ВПО, фото dnipro.tv

В пріоритеті, при розгляді заявок будуть домогосподарства як багатодітна сім’я, мати, або батько одинаки, опікуни, люди, які втратили житло у результаті агресії.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, головне подати документи до 10 грудня: українці можуть отримати одноразову грошову виплату

Раніше портал Знай інформував, «Так яскраво, що ми в шоці»: мешканці обурені освітленням вночі в безлюдному парку

Також, наш портал повідомляв, все оплатили, а спеціалісти не поспішають: українці скаржаться на бездіяльність "Київводоканалу" - навіть кран зламали