На кінець листопада у багатьох регіонах України погіршилися погодні умови. Мокрий сніг та ожеледиця – одні з найголовніших причин отримання травм у зимовий період. Важко знайти взуття, у якого підошва не ковзає.

Важливо розуміти, що для хорошого гарного взуття та поверхні не потрібно витрачати величезні гроші. Можна скористатися засобами, які завжди під рукою.

Один із винахідників, який постійно ділиться цікавими лайфгаками, розповів, як зробити взуття стійким.

Взуття. Фото: скрін youtube
Взуття. Фото: скрін youtube

Фахівець радить нанести на підошву взуття спеціальні смужки із силіконової герметики. Ще є такий варіант – нанести клей "секунда" або "момент" та харчову соду.

Популярні новини зараз
ПриватБанк запускає революційну програму: що зміниться для клієнтів Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться
Показати ще

Спочатку підошву взуття потрібно ретельно очистити, висушити та знежирити. Потім нанести товстий пласт клею та насипати пісок, поки клей не підсох. Поверхня стане шорсткою і не ковзатиме приблизно 3-4 тижні.

Серед інших поширених способів - використання наждакового паперу, колготок та лейкопластиру.

Наждачний папір

Це один із найдоступніших способів, адже таку річ можна знайти у кожному будинку чи придбати у будівельних магазинах за копійки.

Просто наріжте невеликі шматочки наждакового паперу та наклейте на підошву взуття. Завдяки шорсткій поверхні збільшиться тертя між взуттям та засніженою поверхнею, тому ковзання зменшиться до мінімуму.

Капронові колготки, скріншот: YouTube
Капронові колготки, скріншот: YouTube

Колготки

Візьміть старі колготки, які ви не носите. Підпаліть їх і накапайте матеріал, що плавиться, на підошву взуття. У результаті з'явиться захисний шар, який буде настільки ефективним, що ви зможете ходити у взутті навіть по поверхні льоду.

Стильне взуття на зиму. Фото Freepik
Стильне взуття на зиму. Фото Freepik

Лейкопластир

Візьміть широкий лейкопластир і наклейте на підошву навхрест. Хоча така конструкція не відрізняється особливою тривалістю (протримається не довше 2-3 днів), своє завдання вона виконає ефективно.

Нагадаємо, незабаром ця пліснява зжере і вас: як позбутися напасті у ванній без шкідливої ​​хімії і назавжди.

Раніше повідомлялося, прослужить вам не один сезон: як не зіпсувати улюблений светр під час прання.

Також, холод не переможе: лікар дала кілька ефективних порад для зігрівання.