Важливі новини для власників житла в Україні — понад 90 тисяч власників отримають компенсації за надання притулку внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

Це повідомили у прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Основну суму компенсації, що перевищуватиме 107,6 мільйонів гривень, буде надано власникам житла, які надали допомогу 239 тисячам внутрішньо переміщених осіб протягом жовтня.

безкоштовне житло
безкоштовне житло

"Йдеться про відшкодування вартості комунальних послуг 90 337 власникам житла, які безкоштовно притулили 239 тисяч внутрішньо переміщених осіб", — зазначили в міністерстві.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Для участі у програмі необхідно зареєструватися на сайті "Прихисток" та розмістити оголошення про надання тимчасового житла для внутрішніх переселенців.

Суспільство Червоного Хреста, скріншот: YouTube
Суспільство Червоного Хреста, скріншот: YouTube

Крім того, в рамках програми "Притулок" передбачено компенсацію у розмірі приблизно 450 гривень на місяць (14,77 гривні на день) за безкоштовне надання житла для однієї внутрішньо переміщеної особи.

Наразі такі виплати здійснюються за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України. Водночас, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб продовжує працювати над залученням міжнародних донорів для фінансування програми "Прихисток".

Ця ініціатива спрямована на підтримку власників житла, які надають допомогу людям, які змушені залишити свої будинки через складну обстановку на окупованих територіях.

Надання тимчасового притулку стає не лише знаком гуманності, а й практичною допомогою для тих, хто потребує захисту та підтримки у непростий час.

А ми нагадуємо, без грошей та житла: на українців відкрили полювання

Раніше портал Знай.ua писав,від 300 до 3000 гривень: як зміняться пенсії вже 2024 року

Також наш портал інформував, українцям видають грошові сертифікати: як отримати і на що витратити