Сім’я, яка щойно стала батьками малюка, може отримати бебі-бокс від держави. Простими словами - це пакунок зі всіма необхідними речами на перший час для дитини.

В боксі для новородженого є 90 предметів першої необхідності, які знадобляться у перші місяці життя малюка. Це пелюшки, підгузки, засоби гігієни, ковдри, іграшки та інше. Загальна середня вартість кожного такого пакунка для сім’ї – 6778 гривень. Про те хто може отримати таку допомогу та як це зробити нагадали в Мінсоцполітики.

бебі-бокс, скріншот з відео
бебі-бокс, скріншот з відео

Якщо родина не потребує цих предметів, пакунок можна отримати у вигляді грошей. Сума буде дорівнювати вартості такого пакунка. Саму ж допомогу переведуть на будь-яку карту Приватбанку.

Хто може отримати

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Послугу отримати можуть громадяни України та іноземці, які тимчасово, або постійно проживають на території нашої держави. Також це можуть бути особи, які в Україні визнані біженцями, або громадяни, які можуть потребувати допомоги та додаткового захисту від держави.

Це можуть бути як біологічні батьки новонародженої дитини, так і усиновлювачі, прийомні батьки, родичі, патронатні вихователі, батьки-вихователі.

Новонароджені, кадр з відео
Новонароджені, кадр з відео

Як отримати

Отримати пакунок малюка можна відразу у пологовому будинку, пренатальному центрі, неонатальному центрі. При цьому, наявність пакунку не буде залежати від форми власності установи. У будь-якому разі такий бокс для малюка повинні надати протягом 30 днів після народження. Якщо ж після цього строку пакунок так і не надійшов, варто звернутися на сайт Міністерства соціальної політики, або до органів соціального захисту населення у своєму місті проживання.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українців, які постраждали від війни, підтримають копійкою: є два дні для подання заявки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, зима без субсидії: у кого можуть відібрати виплати у грудні

Також, наш портал інформував, грошова допомога 50 тисяч гривень: кому виплатять уже з 1 січня