Деякі пенсіонери почнуть отримувати вищі виплати. Деталі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у своєму telegram-каналі.

Уряд підвищив максимальний розмір виплат людям похилого віку, які отримують фінансову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Фактично було розширено кількість громадян, які можуть претендувати на даний вид доплат.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Збільшено з 24.11.2023 граничний розмір пенсійної виплати, який використовується для визначення права на отримання та для розрахунку розміру додаткової грошової допомоги, що надається за рахунок коштів ВПП ООН, з 3 000 до 3 250 гривень", - йдеться у повідомленні.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Варто нагадати, що доплати від ООН раніше могли отримати пенсіонери з виплатами до 3000 гривень, які мешкають на територіях активних чи можливих бойових дій. Кошти виплачуються на банківський рахунок, на який пенсіонери одержують свої звичайні пенсійні виплати.

Доплати пенсіонерам. Фото: скрін telegram/ Тарас Мельничук
Доплати пенсіонерам. Фото: скрін telegram/ Тарас Мельничук

Нагадаємо, що уряд запланував масштабний перерахунок пенсій на 2024 рік. Як відомо, акцент зроблять на бідних пенсіонерах – їхні виплати зростуть найвідчутніше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вимоги зростають - стажу не вистачає: ПФУ нагадав про нюанси пенсії за віком.

Також наш портал інформував, все може вирішитися найближчим часом: правило для пенсіонерів хочуть змінити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перерахунок пільг та субсидій: до українців звернулися з важливим оголошенням.