Останні дні листопада будуть складними для енергосистеми України, але відключень можливо вдасться уникнути. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Енергетики очікують, що в енергосистемі країни знову може виникнути дефіцит, який доведеться покривати за рахунок імпорту електроенергії з Європи чи аварійної допомоги.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

"На наступному тижні буде знову складно, знову може виникати дефіцит в системі, коли нам треба буде знаходити якісь інструменти, як оператору енергосистеми, для того, щоб скомпенсувати нестачу електроенергії від електростанцій", - зазначив Володимир Кудрицький.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Глава "Укренерго" зазначив, що енергосистемі буде непросто, проте якщо побутові споживачі та бізнес прислухатимуться до енергетиків, то відключень світла можна буде уникнути. Звичайно, за умови відсутності високої аварійності на електростанціях.

"Якщо підприємства в тому числі будуть переносити, по можливості, споживання електроенергії на нічний час, то в нас є всі шанси обійтися і без відключень", - додав він.

Дефіцит у енергосистемі. Фото: скрін facebook.com/npcukrenergo
Дефіцит у енергосистемі. Фото: скрін facebook.com/npcukrenergo

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифу та початок російських атак: міністр енергетики відповів на хвилюючі питання.

Також наш портал інформував, світло буде не у всіх? Українців попередили про дефіцит в енергосистемі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, блекауту зможемо уникнути? В Україні заявили про потужний захист електромереж від атак дронів і ракет..