У 2024 році на багатьох пенсіонерів очікує підвищення виплат, а деяких навпаки - зниження. Хто з літніх українців стане біднішим, розповіли у Верховній Раді.

Наступного року запуск реформи солідарної пенсійної системи планується. Вона має на увазі збільшення розміру виплат пенсіонерам, які отримували найменші суми.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

За даними, близько 30% українців одержують на заслуженому відпочинку менше ніж 3 тисяч гривень. Пенсіями від 3 до 4 тисяч гривень можуть похвалитися 21,3% українців. Виплати від 4 до 5 тисяч гривень одержують 15% пенсіонерів. Водночас в Україні є понад 10% пенсіонерів, які отримують понад 10 тисяч гривень.

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Тож якщо бідним пенсіонерам намагатимуться підняти виплати, то багатим їх уріжуть. Ідеться про чиновників, які на заслуженому відпочинку отримують астрономічні суми. Такий крок, на думку нардепів, допоможе зробити існуючу пенсійну систему справедливішою.

Варто нагадати, що у 2024 році буде підвищено прожитковий мінімум, тому з 1 січня зростуть мінімальні та максимальні пенсії, а також різні доплати та надбавки, які прив'язані до нього. Вже у березні планується масштабна індексація виплат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, майже 900 гривень надбавки можуть оформити пенсіонери вже у листопаді: список важливих документів.

Також наш портал інформував, дохід сім'ї для призначення субсидії: у ПФУ пояснили як вплине отримання допомоги на виплату.

Крім того, ми писали, можна втратити останні гроші: Пенсійний фонд попередив усіх українців.