В енергосистемі України протягом двох діб поспіль (22-23 листопада) спостерігався дефіцит електроенергії через зростання споживання на фоні похолодання.

Ситуацію ускладнює ремонт деяких блоках теплових станцій. За даними компанії "Укренерго", вечірній пік енергоспоживання 22 листопада був на 4% вищим у порівнянні з попереднім днем. Це еквівалентно додатковому включенню 2-3 блоків ТЕС, потужності яких зараз обмежені через ремонти.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Через це нас усіх одразу ж попередили та попросили економити електроенергію та не користуватися всіма приладами одночасно, щоб не створювати зайве навантаження на систему. Повідомляється, що для покриття дефіциту Україна вдалася до аварійної допомоги від Румунії, Словаччини та Польщі.

Енергетики закликають населення раціонально використовувати електрику протягом доби та уникати включення потужних приладів.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко розповів, що Україні не уникнути віялових відключень за сильніших морозів.

"Багато є розрахунків, багато різних сценаріїв, як можуть розвиватися події. Але я думаю, що за середньодобової температури десь –8...-10°C, на жаль, доведеться застосовувати графіки”, - заявляє він.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

До цього слід бути готовим по всій території України, хоча найпроблемнішими є Київ та частина інших регіонів — Одеська область, Харківська, Сумська та Чернігівська.

Нагадаємо, українцям варто готуватися:комунальні тарифи зростатимуть, що подорожчає

Як повідомляв "Знай.uа", почніть з дрібниць: як правильно заряджати гаджети, щоб економити електроенергію

Знай.ua писав, немає грошей - немає "секретів": в "Yasno" зізналися, які дані надають колекторам