Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, або лише збираються на "заслужений відпочинок", є дуже важлива інформація від Пенсійного фонду України.

Справа в тому, що багатьох пенсіонерів у ці тривожні дні непокоїть питання щодо страхового стажу. Українці хвилюються, що робити, якщо не буде можливості доопрацювати. Відповідь на це запитання надали спеціалісти ПФУ.

Про це стало відомо завдяки відповіді Пенсійного фонду України на запитання одного з українців у мережі Facebook.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Українець Володимир Кириченко поставив питання такого плану: "Доброго дня, мені 2025 року виповнюється 60 років. Загальний стаж становить 31 рік та 7 місяців. Як можна докупити стаж? Скільки це буде коштувати? Якщо я не зможу доопрацювати. І ще питання якщо мені виповниться 60 років. Я доопрацюю недостатні 5 місяців. Я зможу вийти на 61 рік?".

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook
Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook

Представники Пенсійного фонду надали відповідь та заявили, що вік виходу на пенсію за віком в Україні визначає тривалість страхового стажу, набутого особою – це 60 або 63, або 65 років.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

"Право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років у 2025 році виникає за наявності у людини 32 років страхового стажу. Для того, щоб докупити стаж за попередній період, необхідно укласти Договір про добровільну сплату єдиного внеску з органом податкової служби за місцем проживання”, - розповіли у ПФУ.

Нагадаємо, "Не потрібно чекати": в "Нафтогазі" підказали, як вирішити популярну проблему.

Раніше повідомлялося,"Ощадбанк" попередив пенсіонерів, які одержують виплати на картку: що потрібно знати.

Також, продовження виплат та працевлаштування: українцям повідомили про низку важливих змін.