Комунальні послуги в холодну пору року завжди дорожче обходяться українцям, адже додається платіжка за тепло, а також збільшується споживання світла та блакитного палива.

Цієї зими українці традиційно платитимуть більше, але в рамках тих самих тарифів, що діяли й минулого року, окрім електроенергії. Як раніше заявляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль, тарифи на комуналку не зростатимуть до кінця опалювального сезону.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Так, електроенергія коштуватиме українцям 2,64 гривні за кВт/годину. У Міненерго неодноразово запевняли, що до весни цінник на світло для населення буде незмінним. При цьому деякі українці можуть платити менше, якщо у них встановлено двозонний лічильник (з 23:00 до 7:00 тариф на 50% нижчий).

За газ побутові споживачі будуть віддавати 7,96 гривні за кубометр. При цьому, деяким українцям знизили мінімальний тариф на розподіл блакитного палива.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Квитанція за комуналку, скріншот з відео
Квитанція за комуналку, скріншот з відео

Тарифи на воду планували підняти ще влітку, проте рішення було скасовано. Як мінімум до кінця опалювального сезону ціни не змінюватимуться.

Вже після опалювального сезону тарифи на комунальні послуги можуть переглянути, проте офіційних заяв в уряді поки не звучало.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна отримати солідну знижку на комуналку: яким критеріям потрібно відповідати.

Також наш портал інформував, економія до 20% на комуналці: українцям підказали як можна знизити витрати.

Крім того, ми писали, субсидії та пільги на комуналку: чи можна отримувати одночасно дві виплати.