Цієї зими в Україні існує великий ризик відключення електроенергії. Українці можуть залишитися без світла як через російські атаки, так і через аварії та погодні явища. У YASNO розповіли, як підготуватися до відключень.

В Україні можуть бути екстрені чи стабілізаційні відключення світла. Перші можуть застосовуватись у разі масштабних аварій після масованих ударів російських окупантів. Спрогнозувати такі відключення та їх тривалість неможливо.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Стабілізаційні відключення вводять, коли є необхідність збалансувати енергосистему. Подача електроенергії споживачам відбувається за графіками.

Також можуть застосовуватися локальні відключення у разі аварій, наприклад, через погані погодні умови.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Як підготуватись до відключень?

Фахівці YASNO рекомендують подумки "прожити" день або кілька днів без електроенергії, щоб визначити для себе особисто, що може знадобитися в таких умовах.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Крім того, обов'язково слід зробити запаси продуктів та води, підготувати додатковий теплий одяг. Якщо є можливість, слід забезпечити себе резервними джерелами живлення - генератором, зарядною станцією або повербанком.

Без світла можуть зупинитися котельні або припинити роботу котел, якщо вдома автономне опалення. Отже, потрібно провести енергоаудит удома: перевірити двері, вікна, утеплити приміщення.

Раніше портал Знай повідомляв, платежі більше не будуть причиною ваших сліз: у YASNO запропонували рішення, як платити менше.

Також наш портал інформував, як убезпечити себе від невиправданих рахунків за електроенергію: порада від обленерго.

Крім того, ми писали, якщо виникли сумніви у справності електролічильника: українцям підказали, що робити.