Деякі сім'ї українців можуть розраховувати на додаткову соціальну підтримку. За народження дитини можна отримати одноразову виплату у розмірі 25 тисяч гривень. Про це повідомляє Департамент соціальної політики Черкаської міської ради.

Українці, які мешкають у місті Черкаси, можуть отримати фінансову допомогу на дитину. Місцева влада виплатить 25 тисяч гривень сім'ям, у яких народилися діти з 1 січня 2023 року.

Мами з дітьми. Фото: Youtube
Мами з дітьми. Фото: Youtube

Програма підтримки була запущена для внутрішньо переміщених осіб, які зареєструвалися у Черкасах та постійно проживали у місті протягом щонайменше 9 місяців. Також виплати надавалися батькам, зареєстрованим у Черкасах, за умови подання документів не пізніше ніж через 6 місяців після народження дитини.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У зв'язку з розширенням програми, допомогу також можуть отримати:

  • сім'ї, які не зареєстровані у Черкасах, але фактично протягом 5 років проживають у місті, працюють та сплачують податки;
  • особи, які постійно проживають у місті, але не мають можливості зареєструвати дитину через безпосередню участь батька в обороні України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидію можна не оформляти: українцям дадуть 10 тисяч гривень на оплату комунальних послуг.

Також наш портал інформував, готуйтеся отримати 5000 гривень: до 1 грудня українці можуть зареєструватися.

Крім того, ми писали, 86 тисяч на всю сім'ю: в Україні відкрили прийом заявок на отримання фінансової підтримки.