Отримувати виплати від держави мають право декілька категорій українців, серед них й особи з інвалідністю з дитинства. Вони отримують соціальні виплати, які залежать від розміру прожиткового мінімуму.

В деяких випадках, громадяни України, які отримують соціальну допомогу, мають право й на ще одну виплату - пенсію по втраті годувальника. Про це розповіли на офіційній сторінці Головного управління ПФУ в Донецькій області.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Експерти ПФУ пояснили, що люди з інвалідністю з дитинства, окрім соціальних виплат можуть одночасно отримувати інші види соціальних виплат. Це може бути пенсія у зв'язку з втратою годувальника або допомога по догляду за дитиною з інвалідністю.

В 2023 році, прожитковий мінімум - 2093 гривні. Розміри виплати для людей з різною групою інвалідністю відрізняються, і становлять:

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Для I групи – 100% від прожиткового мінімуму (2093 грн);

Для II групи – 80% від прожиткового мінімуму (1674,40 грн);

Для III група – 60 % від прожиткового мінімуму (1255,80 грн).

Діти до 18 років також мають право отримувати соціальні виплати. В 2023 році це 70 % від прожиткового мінімуму (1465,10 грн).

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Щоб оформити виплату необхідно звернутися до ПФУ з відповідною заявою та документами або подати заявку через веб-портал органу.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидію можна не оформлювати: українцям дадуть 10 тисяч гривень на оплату комунальних послуг

Раніше портал Знай інформував, від пенсіонерів відкупляться мізерними надбавками: додадуть аж 300-570 гривень

Також наш портал повідомляв, продовження виплат та працевлаштування: українцям повідомили про ряд важливих змін