В Україні спостерігається стрімке зростання цін на скраплений газ. Чому даний вид палива так активно дорожчає і чи є шанс на здешевлення, розповів директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн у програмі "Укрінформ: Вечірній стрім".

Ситуація з автогазом почала розпалюватися ще в жовтні, коли на кордоні виросли черги через активізацію аграрного експорту. За останній місяць цей вид палива додав у ціні майже 30% і продається по 35 гривень за літр. Олії у вогонь підлило блокування кордону з Польщею через страйк перевізників.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Причина цієї напруги – те, що заблокований кордон з Польщею. 30% скрапленого газу в Україну надходить автотранспортом саме через польську ділянку кордону", - зазначив експерт.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Сергій Куюн зазначив, що швидко замінити такий обсяг палива важко, тому в Україні спостерігається нестача товару та активне зростання вартості.

Втім, експерт вважає, що вже найближчими тижнями водії зможуть полегшено видихнути, оскільки цінники на скраплений газ мають розвернутися у бік зниження.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, водії шкодують, що встановили ГБО: АЗС довели до непритомності новими цінами на автогаз.

Також наш портал інформував, нашкодите не тільки собі, а й іншим: водіям нагадали, де не можна паркуватися взимку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в МВС нагадали правила, про які часто забувають водії: ігнорування може коштувати дуже дорого.