Національний банк планує вводити нові зміни, які будуть направлені на перевірку отримувачів та відправників готівкових переказів у терміналах. Про це пише Minfin.com.

Банківські відділення вже активно здійснюють перевірку – під час платежу вони просять пред’явити паспорт, або інший документ, який зможе підтвердити особу. Винятком можуть послужити невеликі перекази та оплата комунальних платежів.

Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Тотальна ідентифікація у банківських терміналах також працює – зчитування картки автоматично зчитує інформацію про отримувача, або відправника. Якщо банківська система поставила на потік ідентифікацію, то не банківські термінали цей момент оминають. Тому перекази через такі термінали також будуть перевірятися.

Спочатку хотіли просто запитувати дані у клієнтів, але без достовірності це зробити неможливо, навіть якщо вони будуть вводити свої дані у системі. До того ж, це досить небезпечно для втрати даних. Тому було вирішено користуватися лише абсолютно безпечними способами перевірки.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Платіжний термінал. Фото: скрін youtube
Платіжний термінал. Фото: скрін youtube

Саме тому ідентифікація буде проводитися через банківську карту. Клієнти банків, з якими укладена угода про відносини зможуть проводити платежі до 30 тисяч на добу. В деяких терміналах достатньо один раз ідентифікувати свою особу, щоб протягом року користуватися ним без повторної ідентифікації. Згодом такі послуги будуть підключені на всіх не банківських терміналах в країні.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, готовьтесь получить 5000 гривен: до 1 декабря украинцы могут зарегистрироваться

Раніше на порталі Знай повідомлялося, дефолт в Україні? Економіст пояснив, що це означає для українців та в чому вигода для держави

Також, наш портал інформував, до майже 22 тисяч гривень: українцям підвищать заробітну плату