Вже наступного року уряд планує підвищити мінімальну заробітну плату. Це буде позитивним фактор для підвищення фактичної заробітної плати українцям.

З огляду на це, вона зросте в середньому на 8,5 %. Про це розповіла Олена Коробкова - голова Правління "Ліга банків".

Мінімальна зарплата, facebook.com/gazetaPK
Мінімальна зарплата, facebook.com/gazetaPK

Згідно зі змінами, які будуть введені в 2024 році, мінімальна заробітна плата буде зростати в два етапи. Після цього вона має становити 8 тисяч гривень. за оцінками законодавців, середня заробітна плата в Україні буде становити 22 тисячі гривень. Тобто, реальна заробітна плата у більшості людей буде мати тенденцію зростання на 8,5%. Прогнозується, що найбільше заробітна плата збільшиться у бюджетників.

За даними Державної статистичної служби, у цьому році, в Україні, середня заробітна плата в нашій країні становить 16 тисяч гривень. Такі дані були актуальні для першої половини цього року.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то середня заробітна плата має динаміку зростання. Номінально вона зросла на 15,1%, а реально знизилась на 3,6% з урахуванням процесу інфляції на цей період.

Долари. Фото: скрін youtube
Долари. Фото: скрін youtube

Зростання мінімальної заробітної плати майже завжди тягне за собою зростання середньої заробітної плати. Тому прогнози Національного банку в 2024 році мають справдитися.

Нагадаємо, портал Знай, інформував Готовьтесь получить 5000 гривен: до 1 декабря украинцы могут зарегистрироваться

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Дефолт в Україні? Економіст пояснив, що це означає для українців та в чому вигода для держави

Також, наш портал інформував, В Україні подорожчала комуналка: за що доведеться платити більше