Українські біженці можуть залишитись без фінансової допомоги. Ідеться про громадян, які проживають у Німеччині, які не працевлаштувалися. Над відповідним рішенням роздумує влада країни, повідомляє видання Bild.

Голова парламентської фракції ХДС у Бундестазі та ексміністр транспорту Німеччини Олександр Добріндт вважає, що систему виплати для українських біженців збудовано неправильно. За його словами, деякі одержувачі допомоги віддають перевагу виплатам і не шукають способу працевлаштування.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Політик пропонує змінювати систему та скорочуватися виплати біженцям, які не хочуть працювати. На даний момент лише близько 20% українців, які мешкають у Німеччині, знайшли роботу. Водночас в інших європейських країнах цей показник у рази вищий.

"Менше 20% українців, які живуть у Німеччині, мають роботу. У Нідерландах цей показник перевищує 70%, у Польщі ще більший. Це свідчить, що Німеччина пропонує неправильні стимули", - заявив Олександр Добріндт.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Біженці з України, скріншот: Youtube
Біженці з України, скріншот: Youtube

Передбачається, що нова система дозволить запропонувати кожному дорослому біженцю робоче місце і якщо він відмовиться, розмір допомоги буде урізаний.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Європа хоче позбутися українських біженців: ще 4 країни скоротять допомогу.

Також наш портал інформував, де за кордоном українцям виплачують найщедрішу допомогу: список країн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від 2360 грн - на людину: як новий прожитковий мінімум змінить виплати українців у 2024 році.