До кінця 2023 року пенсіонерам будуть доступні різні види доплат: від ООН, надбавки за віком та доплати батькам із неповнолітніми дітьми.

Збільшення пенсій пов'язане із віком пенсіонерів:

  • від 70 до 74 років – 300 гривень,
  • від 75 до 80 років – 456 гривень,
  • від 80 років та старше – 570 гривень.

Мінімальна пенсія у 2093 гривень залишиться незмінною, пише "Хвиля".

Доплата може бути надана українцям у зоні конфлікту за відповідного розміру пенсії та розраховується як різниця між 3000 гривень та фактичною пенсією. Наприклад, якщо пенсіонер отримує мінімальну пенсію у розмірі 2093 гривні, то до неї додадуть 907 гривень.

Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube
Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Деякі пенсіонери можуть отримати надбавку за визначні заслуги перед Україною, подавши заяву протягом року після набуття статусу. Розмір виплати залежить від прожиткового мінімуму, який на даний момент становить 2093 гривні. Надбавка за видатні заслуги становитиме від 20% до 40% цієї суми, тобто від 418 до 837 гривень.

Для безробітних пенсіонерів з неповнолітніми дітьми доступна доплата у розмірі 150 гривень за кожну дитину під час подання заяви до Пенсійного фонду України.

Надбавку за визначні заслуги можуть отримати працівники в освіті, науці, охороні здоров'я, державній службі, культурі, спорті, а також у господарській та громадській діяльності. Для отримання цієї надбавки потрібно подати заяву протягом року після отримання звання.

Ще один вид доплати доступний для безробітних пенсіонерів, які утримують неповнолітніх дітей. У цьому випадку передбачено доплату у розмірі 150 гривень за кожну дитину. Для отримання цієї доплати необхідно подати заяву до Пенсійного фонду України.

Також наш портал інформував про те, що допомога можуть не виплатити: які причини

Нагадаємо, свято для гаманців: як змінилися ціни на буряки, моркву та часник

Раніше ми писали про те, що українці знайшли спосіб не платити величезну комісію "Нафтогазу"