Нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація про можливість українським пенсіонерам, які перебувають за кордоном, втратити свої пенсії. Проте Пенсійний фонд України спростував це твердження.

Пенсійний фонд України надав подробиці щодо того, як повернути пенсію через веб-портал електронних послуг.

Рішення територіальних органів Пенсійного фонду про зупинення виплат у зв'язку з виїздом за кордон не визнаються законними. Пенсіонерам слід звертатися до ПФУ, висуваючи вимогу про відновлення виплат.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Щоб повернути пенсію, громадянин має подати відповідну заяву через веб-портал ПФУ у розділі "Заява на перерахунок пенсій". Заяву необхідно надіслати поштою до будь-якого головного управління Пенсійного фонду. Важливо включити до пакета документів:

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще
  • копію паспорта (або виписку про місце реєстрації для ID-карток),
  • копію реєстраційного номера платника податків,
  • копію документа про статус біженця або тимчасовий захист,
  • оригінал документа, що підтверджує факт життя, засвідчений нотаріусом.

Крім того, Пенсійний фонд пропонує нововведення у вигляді відеоідентифікації особи одержувача виплат. Процедура може проводитись у телефонному режимі відповідно до одержувача. Список месенджерів, які підтримують відеоідентифікацію, буде опубліковано на офіційному сайті ПФУ найближчим часом.

Нагадаємо, перерахунок пільг та субсидій: до українців звернулися з важливим оголошенням

Раніше ми писали про те, що Олександр Кацуба: - Я не збираюся забирати у держави 100 мільйонів гривень. Моя мета – відновлення справедливості.

Як повідомляв Знай.ua, чому не можна одягати червоне сьогодні і навіщо закопувати золу: прикмети та заборони на Матвія, 16 листопада