Міністр енергетики Герман Галущенко розповів, коли може відбутися наступне підвищення тарифів на світло для населення, а також відповів, коли можуть розпочатись російські атаки на енергосистему. Своєю думкою чиновник поділився в ефірі національного телемарафону.

Глава Міненерго заявив, що на даний момент для українців діє єдиний тариф 2,64 гривні за кВт/год і він не змінюватиметься до завершення опалювального сезону.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

"Давайте пройдемо цю зиму, подивимося ситуацію. Поки це питання не обговорюється", - заявив Герман Галущенко на конференції Energy for the Recovery of Ukraine у ​​Варшаві.

Також урядовець заявив, що невдовзі російські атаки на енергосистему відновлюватимуться. На його думку, окупанти поки що чекають на прихід стабільних морозів. За такої погоди українським енергетикам буде складніше проводити відновлювальні роботи.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

"Мені здається для них важливо, щоб мінус був стабільним. Тобто, якщо температура падатиме до мінуса, а потім підніметься до плюсу, то вони чекатимуть на стабільні морози", - зазначив міністр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Кожен із нас може допомогти енергетикам": українцям дали цінні поради щодо споживання електроенергії.

Також наш портал інформував, після обстрілів можливі й відключення: українцям розповіли, як правильно використовувати газовий пальник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на українців чекають нові графіки відключення світла: гендиректор "Yasno" розповів про зміни та підготовку до зими.