Харчування в школах та дитсадочках болюче питання для батьків. Адже часто вони залишаються невдоволені тим, що їдять їх діти.

Уряд України прийняв Стратегію зміни харчування для українських дітей. Впровадити зміни планують вже до 2027 року. Про це під час представлення Стратегії повідомили Прем'єр Міністр Денис Шмигаль та перша леді України Олена Зеленська.

Школярі, вчитель, День знань, фото: Знай.ua
Школярі, вчитель, День знань, фото: Знай.ua

Міністр освіти Оксен Лісовий зазначив, що в країні докладають максимум зусиль, щоб забезпечити здоровим та безкоштовним харчуванням школярів, які навчаються в 1-4 класах та дітей, які належать до пільгових категорій.

Основні пункти реформи

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

1) Формування в дітей здорових звичок. Одним з ключових завдань є зменшення рівня захворюваності неінфекційними хворобами серед українців. Йдеться про ті хвороби, які розвиваються внаслідок шкідливих звичок, нестачі активності або нездорового харчування.

2) Підвищення кваліфікації кухарів. Планують створити збірники рецептур для закладів освіти та навчальна програма, які допоможуть полегшити роботу на кухні.

3) Усучаснення їдалень в школах. Для українських шкіл вже розробили та впроваджують три технологічні моделі організації харчування.

Шкільна їдальня, скріншот: Facebook
Шкільна їдальня, скріншот: Facebook

Метою реформи є забезпечення школярів не лише здоровою та корисною їжею, а й якісним та смачним харчуванням.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, школярам додали два обов'язкові предмети на ДПА: законопроєкт ухвалили, але є нюанс

Раніше портал Знай інформував, школярку хотіли вигнати зі школи через вагітність, батько наламав дров: "Портить наш імідж"

Також наш портал повідомляв, школярам в Україні виплачуватимуть майже по 3000 гривень щомісяця: кому саме і за що