У листопаді 2023 року Кабмін схвалив пропозицію Зеленського про виплату школярам стипендій імені Тараса Шевченка. Її призначатимуть за особливі успіхи у вивченні української мови та літератури.

Тим, хто покаже успіхи з цих предметів, виплачуватимуть по 2720 гривень щомісяця. Мета цього проекту – популяризація творчості Шевченка та підняття престижу українського кіно, літератури серед підростаючого покоління.

Вивчення української літератури, фото: lplzt.ptu.org
Вивчення української літератури, фото: lplzt.ptu.org

Школярі отримуватимуть стипендії протягом одного календарного року, починаючи з 1 вересня, а фінансуватимуть проект за рахунок стипендіального фонду вищого навчального закладу. Міносвіти до 1 червня передає пропозиції кандидатур до Кабміну, де депутати готують проект указу для розгляду та підписання президентом.

Дипломи вручають також 1 вересня. Коли школярі вступають до ВНЗ, їм сплачують стипендію до терміну, який призначили у дипломі.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Гроші. Фото: Telegram
Гроші. Фото: Telegram

Бюджетну програму щороку фінансуватиме Міносвіти на суму 326 400 грн. При цьому поточного року свої гроші вже отримали 10 школярів, які перемогли у IV етапі XXXIV Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

Раніше ми писали про те, що школярам додали два обов'язкові предмети на ДПА: законопроект ухвалили, але є нюанс

Як повідомляв Знай.ua, дітям думають заборонити використовувати смартфони в школах, незважаючи на війну та відсутність підручників

Також портал Знай.ua писав, що секонд-хенди не для дітей: в українські магазини забороняють вхід до 16 років нібито з за школи