Багато українців досі припускаються елементарних помилок під час оплати комунальних послуг, через що їхні гроші не доходять до постачальника, а по особовому рахунку накопичується заборгованість.

Що робити у випадку, якщо споживач не вказав свій особовий рахунок при оплаті послуги з розподілу газу, розповіли на сторінці "Житомирська філія "Газмережі" в Facebook.

Нафтогаз, оплата комуналки, фото: Знай.ua
Нафтогаз, оплата комуналки, фото: Знай.ua

Насамперед українців просять бути пильними та перевіряти всі дані при сплаті комуналки.

"При оплаті за послугу з розподілу газу важливо обов’язково вказувати свої дані. Дуже часто споживачі не зазначають особовий рахунок, а через це платіж губиться, а в особовий кабінетах, тим часом, накопичується заборгованість. Для того, аби віднайти споживача й встановити відповідність між рахунком та проплатою доводиться витрачати багато часу та сил", - зазначили в публікації.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Якщо гроші все ж таки пішли "в нікуди", українцям слід зробити наступне:

  • написати заяву про зарахування сплачених коштів за особовим рахунком (зразок заяви нижче);
  • додати копію квитанції про оплату, копію паспорта та ідентифікаційного коду;
  • надіслати заяву на електронну пошту філії Газмережі, де мешкаєте, або віддати документи персональному менеджеру у найближчому центрі обслуговування клієнтів.

Заява для оплати газу, скріншот
Заява для оплати газу, скріншот

"Тож, наголошуємо, щоб кошти були зараховані коректно, здійснюючи платіж вказуйте ПІБ, адресу та номер особового рахунку", - нагадали в компанії.

Пост Газмережі, скріншот
Пост Газмережі, скріншот

Нагадаємо, "Київводоканал" звернувся із важливим нагадуванням: забудете – доведеться помучитися з платіжками

Раніше ми писали про те, що українцям відключили опалення, незважаючи на опалювальний сезон: у чому річ

Як повідомляв Знай.ua, "Зробимо...": у компанії "Yasno" розповіли українцям, як прибрати зайві кВт із квитанцій