Українці зможуть утричі швидше подавати заяву на житлову субсидію. Відповідна можливість з'явиться на порталі "Дія". Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

В умовах повномасштабної війни багато українців втратили заробіток і не можуть самостійно подолати комунальні послуги. У зв'язку з цим одержувачів субсидій дедалі більше. Щоб спростити життя громадян, було ухвалено рішення кардинально змінити процес подання заявки на допомогу.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Так незабаром українці зможуть швидше оформляти житлову субсидію на порталі "Дія". Зазначається, що час заповнення заявки на допомогу становитиме приблизно 10 хвилин. На даний момент нова опція знаходиться на стадії тестування.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Максимально спростили процес оформлення заяви. Зараз, щоб отримати субсидію, потрібно заповнити розширену форму на 21 пункт. Оновлений сервіс скорочує час до 10 хв та містить лише 7 кроків. Усе зручно й просто", - заявив Михайло Федоров.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хто з українців може отримати 100% знижку на комуналку: пільги не для всіх.

Також наш портал інформував, українців позбавляють субсидії у опалювальний сезон: у ПФУ назвали причину та як відновити виплати.

Крім того, ми писали, пенсіонерам нагадали про пільги на комуналку: 6 категорій можуть розраховувати.