Уряд вирішив збільшити розмір субсидії на тверде паливо для українців. Тепер сім'ї, які мають право на допомогу, отримуватимуть більше дров в опалювальний сезон.

Збільшити субсидію вдалося завдяки допомозі партнерів, тож Кабмін запустив експериментальний проект для додаткового забезпечення населення дровами. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання уряду 7 листопада.

Як зігрітися без опалення у будинку. Фото: скрін youtube
Як зігрітися без опалення у будинку. Фото: скрін youtube

Він зазначив, що нинішніх 7 тисяч на купівлю дров для одного домогосподарства на рік недостатньо, тому населення буде отримувати більше майже вдвічі.

"Граничний розмір субсидії на придбання твердого пічного побутового палива тепер зросте більш ніж удвічі та становитиме 16,2 тисячі гривень на рік для однієї сім'ї", - заявив Шмигаль.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Отримати субсидію на купівлю дров можна лише раз на рік, звернувшись до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. Українцям на місці потрібно буде заповнити заявку та вказати, яка саме допомога потрібна. Крім того, органи можуть вимагати довідку, що підтверджує, що сім'я користується пічним опаленням і їй потрібне тверде паливо для обігріву.

Нагадаємо, повернення переплати за газ: українцям показали докладну інструкцію

Раніше ми писали про те, що українців позбавляють субсидії у опалювальний сезон: у ПФУ назвали причину та як відновити виплати

Як повідомляв Знай.ua, 3000 гривень на медикаменти: українцям пропонують нові виплати