Пенсійний фонд попередив про шахрайську схему, яка може залишити українців без останніх грошей. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній сторінці відомства у соцмережі Facebook.

Шахраї не дрімають і вигадують нові схеми, щоб дістатися особистих даних українців або обманом виманити гроші, які так складно дістаються в умовах повномасштабної війни.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Пенсійний фонд попередив, що у месенджерах з'явилися канали, які діють від імені відомства, але насправді не мають до нього відношення. Наголошується, що у групах українцям пропонують знижки на ліки, а також ваучери на 1000 гривень.

"Під час проведення моніторингу інформаційного простору виявлено підозрілу діяльність в месенджері Telegram невідомої групи Пенсійного фонду України, яка спрямовує користувачів до інших груп, де пропонуються знижки на ліки, ваучери на 1000 грн", - попередили українців.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Громадянам радять не спокушатися на сумнівні пропозиції та довіряти лише офіційним джерелам та програмам допомоги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців позбавляють субсидії в опалювальний сезон: у ПФУ назвали причину та як відновити виплати.

Також наш портал інформував, у 2024 році індексацію пенсій буде зроблено "по-новому": літніх українців хочуть порадувати.

Крім того, ми писали, на страх немає часу: коли і кому в Україні потрібно пройти ідентифікацію, щоби не втратити пенсію.