У Пенсійному фонді пояснили, чи може громадянин втратити субсидію на оплату комунальних послуг, якщо він має земельний пай.

Про це повідомили у пресслужбі ПФУ.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Фахівці зазначили, що сам факт наявності у вам земельного паю ніяк не впливає на призначення субсидії на оплату комунальних послуг.

Однак на призначення субсидії впливає загальний дохід родини. Так, якщо ви на ньому заробляєте та отримуєте кошти за аренду земельного паю або його продаєте, то обов'язково маєте про це вказати у декларації.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Вже під час того, як ви будете подавати заяву із усіма необхідними документами, Пенсійний орган буде перевіряти чи не перевищує ваш рівень доходів ту суму, яка дозволяє отримувати допомогу від держави.

"Водночас, при розрахунку субсидії враховується дохід, який приносить домогосподарству земельний пай (за той період, коли його отримано). Якщо земельний пай не здається в оренду і не приносить доходу, сам факт його наявності не позначається на призначенні домогосподарству житлової субсидії", — йдеться у повідомленні.

Відповідь Пенсійного фонду. Фото Facebook
Відповідь Пенсійного фонду. Фото Facebook

Нагадаємо, запровадження нових газових тарифів: коли почнуть зростати суми у платіжках.

Раніше повідомлялося, в "Укрпошті" розповіли, чи будуть проблеми з доставкою посилок через страйк польських перевізників.

Також, українці отримують солідну грошову допомогу: встигни на реєстрацію до 10 листопада.