Українцям доступні декілька способів економії на комунальних послугах. Деякі з них назвали у компанії "Вінницяобленерго".

Так, щоб суттєво знизити суми у платіжках, українцям рекомендують перевести лічильник електроенергії на двозонний тариф, якщо він має таку технічну можливість. Завдяки цьому можна заощадити щонайменше 20%. Для переналаштування лічильника необхідно звернутися до оператора системи розподілу.

Що дасть такий лічильник? Ваше споживання тепер буде поділятися на денне та нічне. Вдень (з 8-ї до 22-ї) ціна електроенергії - 2.64 грн/кВтгод. Вночі (з 23 до 7-ї) - 1.32 грн/кВтгод, тобто удвічі дешевше", - йдеться у публікації.

Двозонний лічильник, фото з вільних джерел
Двозонний лічильник, фото з вільних джерел

Також для ефективної економії українцям слід змінити свої звички щодо використання приладів. Деякі з них тягнуть занадто багато енергії, зокрема пральна машина, посудомийка, бойлер, пилосос та праска. Їх слід включати вночі або коли дозволяє енергонавантаження.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Крім того, слід вмикати функцію відстроченого запуску, не гріти занадто бойлер і не давати йому охолоджуватися, закриваючи двері ванної кімнати. А ось випрані речі потрібно ретельно випрямляти при розвішуванні, щоб не довелося багато прасувати.

"Так виглядає свідоме управління власним споживанням, яке в умовах війни особливо допомагає заощадити бюджет сім'ї", - зазначили у компанії.

Пост "Вінницяобленерго", скріншот
Пост "Вінницяобленерго", скріншот

Нагадаємо, до 5,5 грн за кВт: у YASNO заявили про необхідність підвищення тарифів на світ

Раніше ми писали про те, що у ПФУ дали важливе роз'яснення щодо субсидій

Як повідомляв Знай.ua, "Грітися з розумом": газовики попередили про велику небезпеку