Українців попередили про те, що термінали банків можуть приймати далеко не всі купюри, що безперечно є проблемою. Експерт поділився подробицями.

Банківський термінал не захоче приймати гроші із забрудненнями, надривами чи ті, що були випрані. За словами начальника управління організації виготовлення та захисту грошей Департаменту грошового обігу НБУ Валерія Строчкова, справа в тому, що термінал добре розпізнає люмінесценцію паперу, на відміну від людини.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"Справжня банкнота може мати й інші забруднення, надриви тощо, з якими термінал її не приймає. Такі банкноти можна принести до банку – і касир має обміняти їх без проведення дослідження експертами НБУ", – додав він.

Уповноважені банки зобов'язали приймати в українців пошкоджені банкноти, які потім передають на дослідження до Національного банку.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

"Окрім уповноважених банків, громадяни можуть звертатися зі значно пошкодженими банкнотами гривні до підрозділів НБУ в обласних центрах (Київ, Львів, Одеса, Хмельницький, Харків, Дніпро). Для відшкодування важливо, щоб збереглося щонайменше 55% купюри", – розповів Строков.

Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, про заначку краще забути: експерт розповів про "зимовий" курс долара по 46 грн.

Раніше ми писали про те, що готуйтеся вивертати кишені: коли в Україні "відпустять" тарифи на комунальні послуги

Як повідомляв Знай.ua, "Мені 64 роки, не можу оформити пенсію": які хитромудрі причіпки можуть чекати на українців у ПФУ