Опалювальний сезон в Україні офіційно стартував, але деякі громадяни мерзнуть і тому включають газову плиту або духовку. Такий спосіб використовують багато років, але газовики застерігають, що це дуже небезпечно.

Про це попередили в компанії "Газмережі" у соцмережі Facebook. Справа в тому, що людина може отруїтися чадним газом, вмикаючи плиту або духовку, щоб зігрітися. Газовики також наголосили, що використовувати цей метод категорично заборонено.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

"Уявімо ситуацію. Щоб обігріти приміщення, Ви щільно зачиняєте вікна та двері й вмикаєте газові конфорки. Свіже повітря не надходить. Не вистачає кисню, який необхідний для повноцінного горіння "блакитного палива". У результаті утворюється небезпечний окис вуглецю – чадний газ", - написали в компанії.

Чадний газ не має ні кольору, ні запаху, що робить його підступним. Він швидко надходить у кров, а також викликає головний біль, нудоту, запаморочення та втрату свідомості. Людину може "розморити" через тепло, але є ризик, що вона вже не прокинеться.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Використовуйте газові прилади тільки за призначенням. Під час їх роботи завжди відчиняйте вікно та кватирку. Прості правила рятують життя. Бережіть себе та рідних", - додали в "Газмережі".

Пост "Газмережі", скріншот
Пост "Газмережі", скріншот

Нагадаємо, "Правда чи брехня?": у "Нафтогазі" українцям відповіли з приводу повернення переплати

Раніше ми писали про те, що процес передачі показників електролічильників змінили: що потрібно знати

Як повідомляв Знай.ua, "Ніфіга не передає": у "Yasno" примусово встановили "розумні" лічильники, але користі від них немає