Україні потрібно рухатись до ринкових цін на електроенергію для населення. Вартість кіловата має становити близько 5,5 кВт/год. Про це в інтерв'ю LIGA.net заявив СЕО компанії YASNO Сергій Коваленко.

Представник одного з найбільших постачальників електроенергії в Україні заявив, що у той час, як нинішній тариф становить 2,64 гривні за кВт/год, ринкові ціни сягають 5,5 гривні за кВт/год.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Наразі різницю між цінами компенсує держава, але надалі Україні потрібно прагнути саме ринкового механізму. Для всіх побутових споживачів вартість має бути приблизно вдвічі вищою, за винятком найуразливіших категорій населення.

"Я сам вважаю, як фізособа, яка платить 2,64 грн/кВт-г, що нам треба рухатись до ринкового механізму. І водночас робити персоналізовану субсидію. Причому не всім, а тим хто реально не зможе платити", - заявив представник YASNO.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що в Україні також замислюються про перехід до ринкових цін на газ. Втім, остаточне рішення буде за урядом. В обох випадках уразливим категоріям населення зростання цін обіцяють компенсувати за рахунок субсидій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, робитиме так - залиште без світла весь будинок: українців попередили перед графіками відключень.

Також наш портал інформував, в Україні анонсували підвищення тарифів на воду для частини споживачів: хто платитиме на 30% більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на українців чекають нові графіки відключення світла: гендиректор "Yasno" розповів про зміни та підготовку до зими.