Десяткам тисяч українців виплатять по 450 гривень та більше. Хто може перевіряти баланс картки, розповіли на офіційній facebook-сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Понад 90 тисяч українців отримають виплати у розмірі від 450 гривень. Йдеться про громадян, які безоплатно пустили у своє житло внутрішньо переміщених осіб. Власникам житла буде здійснено виплату грошової компенсації за вересень 2023 року.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

"Зазначимо, що за програмою "Прихисток" передбачена компенсація у розмірі близько 450 гривень на місяць (14,77 гривні у день) за безоплатне розміщення одного ВПО. Компенсація виплачується за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України", - нагадали у відомстві.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Українці, які хочуть допомогти ВПО та мають можливість розмістити їх у своєму житлі, можуть це зробити зареєструвавшись у сайті "Прихисток". Після цього необхідно розмістити оголошення про надання тимчасового житла внутрішнім переселенцям.

Варто зазначити, що під час опалювального сезону компенсація за розміщення одного переселенця становить 900 гривень.

Також наш портал інформував, 3600 та 2200 грн щомісяця: українцям пропонують грошову допомогу для підготовки до зими.

Крім того, ми писали, часу дали до 30 листопада: що потрібно зробити українцям, щоб не втратити частину субсидії.