Для всіх наших шановних читачів, які встигли прочитати інформацію про те, що в Україні нібито вже не буде переселенців і всі документи за цим рішенням готові до Уряду, є порція новин про ВПО.

Справа в тому, що, починаючи з першого числа листопада, в Україні змінилися поки що лише правила оформлення виплат внутрішнім переселенцям, які вперше звертаються за призначенням такої допомоги.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінреінтеграції.

Допомога ВПО, фото: Facebook
Допомога ВПО, фото: Facebook

"Для оформлення виплат ВПО з сьогоднішнього дня має звертатися одна людина від усієї сім'ї, а не кожен член сім'ї окремо", – пояснили у відомстві.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Допомога призначається на кожного члена сім'ї, відомості про які внесені до Єдиної інформаційної бази даних про ВПО.

Як зазначають у міністерстві, йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання у розмірі 3 тисячі гривень особам з інвалідністю та дітям, або 2 тисячі гривень для всіх інших ВПО.

Отримання довідки ВПО. Фото: скрін youtube
Отримання довідки ВПО. Фото: скрін youtube

Також варто розповісти той факт, що у листопаді 2023 року не заплановано жодних масштабних перерахунків пенсій, проте деякі категорії літніх українців зможуть отримати бонус до виплат.

Так, пенсіонери, які досягли 70-річного віку, отримають додаткові 300 гривень до виплати. При досягненні 75 років виплата становитиме 456 гривень, а найбільше отримають 80-річні пенсіонери – 570 гривень.

Нагадаємо, українці перестануть бути переселенцями: вже все готове до змін.

Раніше повідомлялося, що в гаманцях зашелестять купюри: хто з пенсіонерів отримає додаткові виплати в листопаді.

Також, не встиг влаштуватися на роботу і вже захворів: чи отримає людина лікарняні.