Українцям для обліку та контролю споживання комунальних послуг встановлюють лічильники, але іноді прилади потребують заміни. У "Вінниціобленерго" розповіли, навіщо проводиться ця процедура та вказали на важливі нюанси.

Справа в тому, що лічильники можуть просто не пройти періодичну перевірку через непридатність до застосування, а також якщо у приладу закінчився міжповірочний інтервал.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Енергетики також зазначили, що всі лічильники підлягають періодичній повірці або після будь-якого технічного ремонту, а деякі потребують повної заміни.

"Зазвичай заміна приладів обліку електроенергії здійснюється для встановлення приладів обліку, які пройшли періодичну повірку та придатні до застосування на підставі результатів контролю їхніх метрологічних характеристик", - розповіли українцям.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Споживачам лічильники змінюють безкоштовно та у строки, встановлені нормативно-технічними документами.

"Нині, згідно Інвестпрограми, в низці районів області проводиться заміна лічильників на більш сучасні та якісніші за технічними характеристиками", - зазначили енергетики.

Пост "Вінницяобленерго", скріншот
Пост "Вінницяобленерго", скріншот

Раніше ми писали про те, що у теплі, але з порожніми гаманцями: українцям розповіли, що буде з тарифами на опалення

Як повідомляв Знай.ua, часу дали до 30 листопада: що потрібно зробити українцям, щоб не втратити частину субсидії

Також портал Знай.ua писав, що на платіжках за газ можна економити: хто може скористатися і як це зробити