Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які стежать за своїми платіжками з комуналки з великою увагою, є дуже важливі новини. Справа в тому, що далеко не всі українці знають, як призначають пільги на оплату ЖКП пенсіонерам, які працювали у сільській місцевості.

Цього разу представники Пенсійного фонду вирішили надати детальну відповідь на важливе питання.

Про це стало відомо завдяки відповіді спеціалістів "Пенсійного фонду України" у мережі Facebook.

Оформлення пільг. Фото: Youtube
Оформлення пільг. Фото: Youtube

Українка звернулася з питанням такого плану: "Шановні! Повторне звернення! Турбує таке питання. Як нараховуються пільги по ЖКГ у сільській місцевості пенсіонерам, які працювали в культурі (директор сільського будинку культури і сільський бібліотекар). Це чоловік і жінка, які проживають в одному будинку, разом. Чи нарахування на одного, чи на обох? Дякую".

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Представники Пенсійного фонду відповіли і заявили, що в одному житловому приміщенні право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг мають кілька пільговиків.

Відповідь Пенсійного фонду, скріншот: YouTube
Відповідь Пенсійного фонду, скріншот: YouTube

Розрахунок суми пільги здійснюється одному з таких пільговиків, який має право на більший за розміром відсоток знижки плати, з урахуванням розміру пільг інших пільговиків (відповідно до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373).

Нагадаємо, переплата, перевірка та передача показників лічильника: газовики вказали на важливі нюанси.

Раніше повідомлялося, що комуналка по-новому: українців закликають переходити на новий формат обслуговування.

Також, субсидія при боргах за комуналку: у Пенсійному фонді розповіли про "останню надію".