З 1 січня 2024 року українці зможуть оформити нові виплати. Йдеться про компенсацію витрат на ремонти пошкодженого через війну житла, які громадяни провели власним коштом. Відповідний законопроєкт №10063 підписав глава держави Володимир Зеленський.

Чимало українців не чекали компенсації від держави і провели ремонтні роботи пошкодженого житла власним коштом. Уряд ухвалив рішення підтримати цю категорію громадян та компенсувати їм витрати.

Приват24. Фото: скрін youtube
Приват24. Фото: скрін youtube

Нові виплати українці почнуть отримувати вже з 1 січня 2024 року, коли набуде чинності відповідний законопроєкт. Цей вид компенсації буде включений до програми "ЄВідновлення", тому механізм буде таким самим.

Втім, буде й низка важливих нюансів, про які потрібно знати претендентам на компенсаційні виплати. Наприклад, одержувачам виплат не доведеться обов'язково надавати чеки, розписки відеофіксацію або інші докази.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube
Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube

Зазначається, що визначатиме розмір грошової компенсації акт первинного огляду пошкодженого житла, який складався комісією після пошкодження. Крім того, враховуватимуть затверджений урядом чек-лист вартості будматеріалів та робіт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 3600 та 2200 грн щомісяця: українцям пропонують грошову допомогу для підготовки до зими.

Також наш портал інформував гуманітарну допомогу для переселенців: хто і як може отримати безкоштовні продуктові набори.

Крім того, ми писали, українкам з дітьми безкоштовно видають місячний запас памперсів та гігієнічні набори: як отримати.