Незважаючи навіть на війну в країні, "Укренерго" планує у наступному році вдвічі підвищити тарифи на світло. Це негативно вплине не тільки на життя звичайних українців,а й на підприємства оборонної промисловості, які озброюють ЗСУ.

Про це пише директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Куликна своїй сторінці у Facebook.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Фахівець повідомив, що у минулому місяці в "Укренерго" опублікували проєкт нових тарифів на диспетчеризацію і передачу електроенергії на 2024 рік, який передбачає збільшення цін у 2 рази, хоча тільки протягом 2023 року тариф на передачу зріс на 40%, а диспетчеризацію — на 54%.

Кулик вважає, таке підвищення тарифів необґрунтованим, адже "у них закладаються статті витрат, що не існують в реальності".

Експерт вважає, що стрибок цін на електроенергію завдасть шкоди для розвитку бізнесу в Україні.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Яким буде негативний ефект для економіки. Може, варто порахувати? Мені здається, що буде дуже серйозний удар по всьому бізнесу, перш за все — по малому і середньому", — зазначає він.

На його думку, головна небезпека полягає в тому, зо ріст тарифів "вдарить" по підприємствам оборонної промисловості, які виготовляють обладнання та озброєння для ЗСУ.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"У дуже короткій перспективі цей тариф "Укренерго" вдарить по нашій оборонці, яку ми спільними зусиллями разом з народом і міжнародними партнерами перевантажуємо і запускаємо 20-й місяць поспіль. Може, не варто експериментувати з цим у країні, яка воює?" — пояснює фахівець.

Раніше портал Знай повідомляв, експерт пояснив, чому не варто відмовлятися від паперових платіжок за комуналку.

Також наш портал інформував, економія до 50%: як українцям не переплачувати за комуналку в опалювальний сезон.

Крім того, ми писали, нормативи, платіж та субсидія: українцям показали, як розрахувати розмір допомоги на комуналку.