Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які цікавляться темою державної грошової допомоги на оплату комуналки, є дуже важливі новини. У законодавстві є велика кількість вимог, яких мають дотримуватись громадяни, які претендують на субсидії.

На цей раз українцям відповіли на питання, як при призначенні житлової субсидії враховуються доходи подружжя.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Пенсійного фонду України у мережі Facebook.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

У Пенсійному фонді повідомили, що житлова субсидія призначається виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб та розраховується на всіх членів домогосподарства (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1895 р. № 8).

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У той же час, доходи подружжя враховуються при призначенні житлової субсидії і в тому випадку, коли їхнє зареєстроване (фактичне) місце проживання відрізняється від адреси домогосподарства, оскільки відповідно до статті 3 Сімейного кодексу України подружжя вважається сім'єю і тоді, коли дружина та чоловік по поважних причин не проживають спільно.

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

Проте із загального правила є й виняток. Так, якщо обом з подружжя більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості чи селищах міського типу – їх доходи можуть не враховуватися при призначенні субсидії, якщо зареєстроване/задеклароване чи фактичне місце проживання подружжя відрізняється від адреси домогосподарства (пункт 24 Положення).

Нагадаємо, хто не встиг запастися - заплатить більше: ціни на картоплю та цибулю почали лізти вгору.

Раніше повідомлялося, "Тапі 60 років, стажу не знаю": як українцям дізнатися, чи можна вже оформлювати пенсію.

Також, гаряча вода, опалення та газ: скільки українцям доведеться платити за комуналку у листопаді 2023 року.