Кабмін офіційно затвердив нові правила оформлення житлової субсидії. Що змінилося, пояснюється на офіційній сторінці Міністерства соціальної політики у соцмережі Facebook.

Уряд підтримав ухвалу, яка в рамках експериментального проєкту змінює механізм нарахування субсидій. Українці зможуть отримувати допомогу за спрощеною процедурою.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Спрощений механізм звернення за житловою субсидією звільнить громадян від необхідності збирати довідки та витрачати час на заповнення декларації на призначення житлово-комунальних субсидій", - пояснюють у Мінсоцполітики.

Українцям не доведеться фізично відвідувати органи ПФУ, щоб подати заяву за спрощеною схемою. Також доведеться витрачати набагато менше часу на оформлення житлової субсидії.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Перевірка субсидії онлайн. Фото: скрін youtube
Перевірка субсидії онлайн. Фото: скрін youtube

У Мінсоцполітики наголошують, що спрощену заявку можна подати в електронній формі, скориставшись онлайн-кабінетом на вебпорталі ПФУ або мобільному додатку ПФУ, а також через портал Дія.

У відомстві додали, що новий механізм позбавить українців необхідності стояти в чергах, а також мінімізує ймовірність припущення помилок при оформленні субсидій.

Субсидія. Фото: сторінка Мінсоцполітики у facebook
Субсидія. Фото: сторінка Мінсоцполітики у facebook

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидія для орендованої квартири: у ПФУ пояснили, як оформити допомогу.

Також наш портал інформував, скільки українці заплатять за воду у червні після підвищення тарифу: ціни та від чого залежить розмір суми.

Крім того, ми писали, платити чи не платити – ось у чому питання: як дізнатися, чи нарахована вам субсидія і в якій сумі.