В Україні в останній місяць осені може статися стрибок курсу долара, проте він буде незначним. Скільки може коштувати американська валюта і чи варто українцям її скупляти, розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лісовий.

За прогнозами, курс американської валюти в листопаді може трохи піднятися і триматися приблизно в рамках 38-39 гривень.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

В той самий час Тарас Лісовий вважає, що ситуація на валютному ринку багато в чому залежатиме від планів Національного банку щодо розширення коридору можливих коливань на міжбанку. Вартість долара може коливатись в обидві сторони, але значних змін не очікується.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"На фоні стабільної економічної ситуації, подальші кроки регулятора з лібералізації ринку можуть дещо вплинути на процес курсоутворення. Міжбанківський та готівковий курс будуть змінюватися трохи активніше, але це можуть бути рухи, як вгору, так і вниз, однак не надто різкі", - ділиться прогнозом банкір.

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання курсу долара з кінця 2023 року. Американська валюта дорожчатиме в Україні в наступні роки та у 2027 році перевищить 50 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, депутати хочуть стежити за покупцями валюти: за долари доведеться відповідати.

Також наш портал інформував, яким буде курс долара найближчим часом: українцям сказали, чи варто купувати валюту.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 50% вартості доведеться доплатити: у НБУ змінили правила обміну валюти.