Українці скаржаться, що, крім оплати за спожиту електроенергію, з них намагаються виманити гроші на модернізацію лічильників. Відповідна скарга з'явилася у коментарях на facebook-сторінці YASNO.

Клієнтка YASNO обурилася, що компанія-постачальник за гроші пропонує модернізувати електролічильник, а саме встановити двозонний чи тризонний прилад обліку. Українка зазначила, що споживач, який платить за електроенергію, не повинен доплачувати за лічильник.

Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube
Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube

"Ну, по-перше, лічильник - це обладнання вашої системи і платити за нього споживач взагалі не має, а по друге, якщо ви вже модернізуєте лічильники, то це вже зроблено за кошт вже сплачений за послугу", - обурилася клієнтка.

YASNO. Фото: скрін youtube
YASNO. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Фахівці YASNO пояснили клієнтці, що існує програма безкоштовної заміни старих лічильників, але список домогосподарств, які потрапляють до неї, визначає оператор системи розподілу. У той самий час споживачі, які хочуть чекати своєї черги можуть поміняти лічильник власним коштом.

"Безкоштовна заміна лічильників на двозонні проводиться за інвестиційною програмою операторів системи розподілу (ОСР). Чи встановлюватимуть даний лічильник на вашу адресу, ви можете дізнатися, звернувшись до вашого ОСР", - йдеться у повідомленні.

Скарга на YASNO. Фото: скрін facebook.com/yasno.com.ua
Скарга на YASNO. Фото: скрін facebook.com/yasno.com.ua

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у "Yasno" підказали, як відчутно заощадити на комуналці: сума у ​​платіжці буде на 50% нижчою.

Також наш портал інформував, борг з'являється знову: українка стверджує, що Yasno нараховує плату за відключений лічильник.

Крім того, ми писали, "Оформити відшкодування": в "Yasno" українцям підказали, як вирішити проблему рахунків за світло.