Тариф на світло для населення підвищили у червні, оскільки попередній навіть не покривав доставку електроенергії. Незважаючи на це, ціна все ще низька й експерти прогнозують чергове підвищення. Розповідаємо, що чекає на побутових споживачів у листопаді й хто зможе платити менше.

У листопаді тариф на електроенергію залишиться на колишньому рівні – 2,64 гривні за кВт/год, незалежно від обсягів споживання. При цьому, деякі категорії українців зможуть платити менше. Мова про тих, хто встановив двозонні чи тризонні лічильники, які вважають спожиту електроенергію за кількома тарифами.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Чинна ціна на електроенергію, як заявляли в уряді, не змінюватиметься до кінця опалювального сезону. Як зміниться цінник навесні чи влітку 2024 року, залежить від рішення Кабміну.

Показники лічильника. Фото: скрін youtube
Показники лічильника. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Варто зазначити, що крім електроенергії наступного року можуть переглянути тарифи на блакитне паливо. Раніше голова правління "Нафтогазу" заявляв, що компанія планує брати напрямок на ринок газу, але вже після опалювального сезону 2023-2024 років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, двозонний чи тризонний: енергетики пояснили, який електролічильник допоможе заощадити більше.

Також наш портал інформував, "Навіщо їх вносять, якщо вони неправильні?": українців збили з пантелику через показання лічильника, що говорять у YASNO.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у квартирі ніхто не живе, а платню за воду нараховують: "Київводоканал" підказав, як зупинити цей процес.