В 2024 році заплановано кілька підвищень пенсій, проте в деяких українців розмір виплат може зменшитися. Чому можуть урізати пенсію і кому це загрожує, повідомляє "Банківський клуб".

Пенсійний фонд може урізати виплати у разі деяких порушень із боку пенсіонера. Від пенсії можуть забирати від 20 до 50% і відбуватися це буде цілком законно.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Причини, через які можуть урізати виплати:

  • виконання судових рішень, рішень та вироків суду щодо майнових стягнень;
  • виконавчі написи, видані нотаріусами;
  • інші рішення та постанови, що підлягають виконанню аналогічно до судових рішень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять
Показати ще

Наприклад, якщо пенсіонер не сплачує кредитів, аліментів або штрафів, то Пенсійний фонд може забрати частину виплати для погашення заборгованості. Половину пенсії можуть забирати для сплати аліментів, а також збитків унаслідок розкрадання майна підприємств, установ та організацій. Зменшити пенсію до 20% можуть для виплати інших видів стягнень.

Варто нагадати, що 2024 року відбудеться нова індексація пенсій. В уряді планують найбільше підвищити виплати українцям, які вийшли на заслужений відпочинок у 2000-х роках та отримують низькі виплати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії не буде: у ПФУ назвали категорію українців, яким не призначать допомогу.

Також наш портал інформував нормативи, платіж та субсидія: українцям показали, як розрахувати розмір допомоги на комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, подати документи на субсидію можна без електронного ключа та особистого візиту: до ПФУ розповіли, як це зробити.