В Україні споживачам можуть вимкнути світло, якщо вони не нададуть контролерам доступу до приладів обліку. Про це попередили на офіційній сторінці "Львівобленерго" у соціальній мережі facebook.

Контролери регулярно перевіряють лічильники електроенергії та обов'язок кожного споживача надати їм доступ до приладів обліку. При цьому контролер повинен мати при собі службові посвідчення та пред'явити їх споживачеві на першу вимогу.

Електролічильник, скріншот: YouTube
Електролічильник, скріншот: YouTube

"Контрольні огляди електролічильників проводять один раз на три місяці, а в споживачів, в яких встановлено АСКОЕ — раз на півроку. При цьому здійснюють фотофіксацію приладів обліку", - йдеться у повідомленні.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Українці, які ігнорують правила та не допускають енергетиків для контрольного огляду електролічильника, можуть зрештою залишитися без світла.

"У випадку систематичного недопуску енергетиків до приладів обліку можливе припинення електропостачання", - попереджають споживачів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у квартирі ніхто не проживає, а борги за світло нараховують: у YASNO пояснили, як розібратися із проблемою.

Також наш портал інформував, "Навіщо їх вносять, якщо вони неправильні?": українців збили з пантелику через показання лічильника, що говорять у YASNO.

Крім того, ми писали, залишитеся без світла: які обмеження можливі при використанні зайвих кіловат.