Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою відповідальністю стежать за змінами у своїх платіжках щодо комуналки, є дуже важливі новини. Деякі споживачі блакитного палива досі не знають, чи потрібно платити за доставку газу, якщо домогосподарство не використало й одного куба.

Відразу наголосимо на тому факті, що тут необхідно звернути увагу на таку процедуру, як дублювання показників з минулого місяця. Однак важливо знати, як не заплатити ті самі гроші, адже ви нічого ж не використовували.

Про це стало відомо завдяки відповіді експертів команди консультаційного центру "ГазПравда" на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Одна з українок поставила дуже важливе питання, наступного змісту: "Я за місяць не використала жодного куба газу. Чи буде нараховано за доставку, коли нема за що?".

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Представники "ГазПравди" визначилися з відповіддю і заявили, що доставка розраховується з річного обсягу споживання.

Відповідь "ГазПравди", скріншот: Facebook
Відповідь "ГазПравди", скріншот: Facebook

"Якщо ви не споживали лише 1 місяць, треба було просто продублювати попередні показання лічильника. Якщо не споживали цілий рік, плату за доставку газу вирахують за мінімальними нормами: від 39 до 314 м3 на рік, залежно від встановленого обладнання", - повідомляють експерти "ГазПравди".

Нагадаємо, вартість доставки газу: українцям пояснили, як перевірити, чи не обдурили вас.

Раніше повідомлялося, як збільшаться пенсії у 2024 році: українцям перехопить дух від підвищення.

Також, переплата за газ: у "Нафтогазі" розповіли як повернути гроші, якщо сплатили не тому постачальнику.