В Україні проводять масові перевірки законності виплат переселенцям. Виявилося, багато хто з них зовсім не мав права на допомогу від держави, тому її скасували.

Грошову допомогу анулювали вже 140 тис ВПО, адже під час перевірок було виявлено порушення, як розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю Forbes. Завдяки скасуванню виплат витрати держави скоротилися на 400 мільйонів гривень на місяць.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Після того, як Кабмін змінив правила перетину кордону переселенцями, згідно з якими вони втрачають право на виплати у разі перебування в інших країнах понад 30 днів без поважних причин, гроші втратили аж 112 тисяч осіб.

Також були випадки, коли гроші надходили померлим чи подвійному розмірі, тобто з різних громад. Крім того, 12 тисяч українців повернулися до свого помешкання, але не повідомили про це, і в результаті втратили допомогу від держави.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Отримання довідки ВПО. Фото: скрін youtube
Отримання довідки ВПО. Фото: скрін youtube

"Був випадок, коли людина отримувала допомогу від держави майже рік і при цьому придбала Mercedes-Benz G 63 AMG 2023 року, вартість якого понад 9,5 млн грн", - заявила Жолнович.

Чимало українців, які отримували виплати для ВПО, могли дозволити собі витрачати великі гроші. Наприклад, близько 250 осіб здійснили операції більш ніж на 100 тисяч гривень, ще 80 купили землю та квартири.

Нагадаємо, "Вікова дискримінація": ПриватБанк відмовляє пенсіонерам у послугах

Раніше ми писали про те, що "Нафтогаз" зробив важливу заяву щодо платіжок: стосується всіх українців

Як повідомляв Знай.ua, Yasno похвалилися методами роботи, українці доповнили: "Падаєш на мороз"